16 oktober: ‘Het Goud van de Taal’

Een feestelijke CONFERENTIE met:

  • kunstenaar Herman Smith,
  • theatermaker Kees Scholten,
  • psycholoog Jacques Meulman,
  • zang Amber Constance Aerden en Loes Dingen,
  • muzikante Inge Siezenga &
  • verhalenverteller Marjan Boontjes

Het thema van de conferentie is ‘DE LOGOS’ oftewel ‘Het Goud van de Taal’, het woord, het beeld en het schrift. In de herberg kun je heerlijk overnachten en genieten van de culinair vegetarische keuken van Yt.

Programma

10.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte taart.

11.15 uur: Opening van de schilderijen-expositie ‘Brieven van Groot Roosje’ van Herman Smith. Jacques Meulman houdt een lezing over ‘De Logos’ en Herman licht zijn schilderijen toe. 13.30 uur: Lunch met spannende vegetarische en biologische proeverij

15.00 uur: Gedichten, liedjes, muziek en verhaal met en onder regie van Kees Scholten. Tot slot heffen we heffen het glas.

Over zijn schilderijen vertelt Herman:

“Tijdens de eerste expositie van deze serie schilderijen nodigde ik het publiek uit titels te geven. Drie vrouwen gaven aan deze oproep gehoor. Een van die vrouwen kwam net terug uit Tibet. ‘Net het Tibetaans Dodenboek’, zei ze. Een andere vrouw was in Iran geweest. Ze zei van hetzelfde schilderij: ‘Net een bladzijde uit de Koran’. De laatste was met de bijbel opgevoed. ‘De Thora’. riep ze uit. Zo had ik drie wereldgodsdiensten in een schilderij bij elkaar!”

Kosten, locatie en reserveren

Kosten: 35 euro (lezing, lunch, 1 consumptie bij afsluiting van de middag). ’s Avonds kan je ook blijven dineren: 30 euro per persoon. En/of blijven slapen en ontbijten: 30 euro per persoon (op basis van twee personen per kamer).

Reserveren: info@hetvolleleven.com of 0516 – 430091

Locatie: Herberg Het Volle Leven, Oude Willem 5, 8426SM te Appelscha (FR) 0516 – 430091 http://www.hetvolleleven.com
Flyer: http://dewisseling.nl/wp-content/uploads/2016/10/Flyer-Goud-van-de-Taal.pdf

Heb je een vraag of opmerking? Twijfel dan niet om te reageren!