Storytelling & muziek: ‘De Aarde is van iedereen’

Hoe blijft de aarde een vitaal geschenk voor alle kinderen die vandaag en morgen worden geboren? We laten er verteltheater op los en geven op die vraag een hoopvol én haalbaar antwoord. De verhalen worden omlijst door cellomuziek en een kleurrijk decor.

Stelt je eens voor: een levendig landschap met vruchtbare akkers, koeien in de wei, weelderige bomen en kleurrijke bloemen. Een landschap waar vogels kwetteren, insecten zoemen, het slootwater en de lucht schoon zijn. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Op een biodynamische boerderij is dit de dagelijkse praktijk. Intuïtief weet je: zo hoort het te zijn, zo leren we het aan onze kinderen. Deze ontroerende voorstelling brengt intuïtie en realiteit bij elkaar. Een grootmoeder en een boer vertellen hun verhalen. Ze leggen hun oor te luisteren bij een wijze indiaan. Hij weet nog dat je bij je geboorte de aarde cadeau krijgt.

Grootmoeder, boer en opperhoofd

De performance is een initiatief van verhalenvertelster en grootmoeder Marjan Boontjes. De levenslust van haar kleinkinderen spoorde haar aan om op zoek te gaan naar oplossingen voor een vitale en vruchtbare aarde. Als student had zij de toespraak van opperhoofd Seattle aan de muur hangen. Zijn liefdevolle woorden over Moeder Aarde vond Marjan anno nu terug in het werk van Stichting Grondbeheer. In deze performance brengt Marjan de oer-toespraak van Seattle samen met het ervaringsverhaal van David Borghouts, biodynamische boer op de Noorderhoeve in Schoorl. Een actuele voorstelling die niet alleen stof tot nadenken geeft maar ook handelingsperspectief.

Eerstvolgende speeldata

  • Zondag 29 september om 15 uur in De Vertelschuur, Krullenlaan 3, Bloemendaal
    Seattle door verhalenvertelster Taletta Bierens; entree: 10 euro
  • Donderdag 3 oktober om 19:30 uur in Remonstrantse kerk, Fnidsen 37, Alkmaar
    Seattle door soefie Annemiek Bouman; entree: 5 euro
  • Zondag 13 oktober om 11:45 uur in de Michaëlkerk, Lumeystraat 35, Rotterdam
    Seattle door priester Karel Jan Tolsma; entree: vrijwillige bijdrage

Duur: 60 minuten & daarna gelegenheid voor vragen
Toegangsprijs:  maximaal 7,- euro per kaartje (per locatie verschillend)
Leeftijd: een voorstelling voor volwassenen; kinderen van 12+ welkom.
Reserveren: marjan@dewisseling.nl / 06 30 80 93 44

Heb je een vraag of opmerking? Twijfel dan niet om te reageren!