Storytelling Festival ‘De Aarde is van Iedereen’

Stel je eens voor…

Een levendig landschap met vruchtbare akkers, grazende koeien in de wei, weelderige bomen en kleurrijke bloemen, waar vogels kwetteren, insecten zoemen. Waar het slootwater helder is en de lucht lentefris. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Op een biodynamische boerderij is dit de dagelijkse praktijk. Intuïtief weet je: zo hoort het te zijn, zo leren we het aan onze kinderen! Deze ontroerende voorstelling brengt intuïtie en realiteit bij elkaar. Een grootmoeder en een boer vertellen hun verhalen. Ze leggen hun oor te luisteren bij een wijze indiaan. Hij weet nog dat je bij je geboorte de aarde cadeau krijgt.

Hoe blijft de aarde een vitaal geschenk voor alle kinderen die vandaag en morgen worden geboren? We laten er verteltheater op los en geven op die vraag een hoopvol én haalbaar antwoord!

De verhalen worden omlijst door cellomuziek en een kleurrijk decor van papierkunstenaar Nico Kool. Er is ook een expositie te bewonderen van schilderijen ‘Korenschoven’ van Herman Smith.

Programma voorstelling ‘De Aarde is van Iedereen’

Marjan Boontjes (Verhalenverteller van Verteltheater de Wisseling), is gastvrouw van de voorstelling. Met vrolijke verhalen over haar eigen kleinkinderen, die bruisen van levenslust en vertrouwen, rijgt ze de voorstelling aan elkaar. Als grootmoeder voelt zij de urgentie om in actie te komen voor de toekomst van haar kleinkinderen.

Kees Scholten (Regisseur/acteur van Volksoperahuis), kruipt in de huid van indianenopperhoofd Seattle en draagt zijn historische en ontroerende toespraak voor. Het is confronterend
hoe actueel de woorden van Seattle zijn. Het dwingt tot nadenken over het bezitten en beheren van grond.

David Borghouts (Biodynamisch boer op de Noorderhoeve in Schoorl), vertelt hoe hij als Rotterdamse stadsjongen ervan droomde om boer te worden. Tegen beter weten in ging hij naar de
boerenschool. Aan de hand van zijn biografie legt hij uit wat de scheppende kracht is van dankbaarheid.

Kinderprogramma (parallel met de voorstelling)

Zaterdagmiddag (vanaf 14.00 uur)
Een draak bouwen (gratis) en vanaf 15:00 uur heerlijke warme pizza’s uit de nieuwe leemoven.
Zondagmiddag (vanaf 14.00 uur)
Verhalenvertelster Nancy Wilmink (gratis) en om 17:00 uur een feestelijk Michaëlsvuur van de zelfgebouwde draak.

Locatie en reserveren

Data & tijden: zaterdag 29 & zondag 30 september – 14:00 uur
Locatie: Fruittuin van West | Tom Schreursweg 48 | Amsterdam
Duur: 60 minuten & daarna gelegenheid voor vragen
Toegangsprijs: € 5,- / € 3,- voor tieners, studenten, stadspas, 65+
Reserveren: marjan@dewisseling.nl / 06 30 80 93 44

Heb je een vraag of opmerking? Twijfel dan niet om te reageren!